Click or drag to resize

Partial View

Ez a fejezet bemutatja, hogyan lehet Form nézetben az alapértelmezett megjelenítés helyett a mezőket Partial View segítségével megjeleníteni.

A RecroGrid Framework az egyes entitásokhoz a Form nézetet teljesen automatikusan generálja a mezők típusai alapján. A mezők kinézetére és viselkedésére számos lehetőség áll rendelkezésre az Opciós beállításokkal, illetve egyéni XSL template kialakítással, továbbá teljesen egyedi elemek megjelenítéséhez Partial View beágyazásra is van lehetőség, a RecroGrid Framework egyéb szolgáltatásai (pl. Form Designer, RecroSec) megtartása mellett.

This topic contains the following sections:

Beállítások

Egyéni Partial View használatához az RGO_PartialView opciós paraméterben meg kell adni a View elérési útvonalát.

~/Views/Northwind/EmployeeForm.cshtml

Ha a View entitás szintjén kerül definiálásra, akkor az összes mező esetén meghívásra kerül, ahol az külön nincs felülbírálva, vagy false értékkel letiltva. A View megvalósításánál a RGFormViewModel-t kell használni, ami tartalmazza az aktuális RecroGrid összes tulajdonságát, illetve a mező elkészítéséhez szükséges paramétereket és adatokat.

PartialView.cshtml
@using Recrovit.RecroGridFramework;
@using RGFDemo.DBModel;
@model RGFormViewModel

@switch (Model.RGProperty.Alias)
{
    case "FirstName":
        @Html.TextBoxFor(d => (d.RGDataRec.DataRec as Employees).FirstName, new { @class = "rg-cru" })
        break;
}
Tip Tip

Az mező értékváltozásának figyeléséhez az "rg-cru" class definiálása szükséges. Ennek hiányában kliens oldalon az OnGetDetailsData megvalósításával lehet a hiányzó adatot hozzáadni a szervernek visszaküldendő csomaghoz.

See Also

Other Resources